Без світла не за графіками, а майже цілодобово – упродовж місяця так жили мешканці села Оздів, що біля Луцька. Електрика, кажуть, таки з’являлася, однак максимум на пів години. Місцеві переконані, що проблема – не у відключеннях, а в трансформаторі. По допомогу вони звернулися до енергетиків.

Графіки відключень не діють, світла немає майже завжди, нарікають селяни, ідеться в сюжеті 12 каналу.

Критичною ситуація в селі стала після масованих російських ударів по енергетичних об’єктах, однак у сусідніх селах ситуація згодом стабілізувалася і графіки відключень почали діяти.

Селяни підозрюють, що проблема полягає в старому трансформаторі. Владнати ситуацію протягом місяця просили в енергетиків.

«Я телефоную на гарячу лінію «Волиньобленерго», а там тільки музика грає. Ніхто не піднімає», – говорить житель села Оздів Віктор.
«Немає можливості ні зробити суміш, ні помити чи переодягнути дитину», – нарікає мешканка Оздова.

Самотужки замінити трансформатор мешканці села не можуть.

«Сільська рада перераховує гроші на обслуговування «Волиньобленерго». Тому хто має все це робити? Волиньобленерго», – наголошує Віктор.

Із приїздом у село знімальної групи в Оздові з’явилися і ремонтники.

«Люди дзвонять, що немає світла, от ми й приїхали», – пояснюють вони.

Протягом кількох днів журналісти намагалися отримати коментар у «Волиньобленерго». За дивним збігом обставин із моменту знімання упродовж кількох днів світло в місцевих не вибивало, а відключення тривають приблизно по чотири години.

Проблемний трансформатор енергетики не замінювали.

«Вони провели профілактику. На сьогодні це дефіцитні товари, яких потребує вся Україна і які в Україні не виробляють», – коментує староста села Оздів Вадим Веремчук.