У воєнний час також треба відзначати Різдво, але трохи по іншому. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл пояснив волинянам, чому не варто ігнорувати велике свято.

Про це йдеться у повідомленні Волинської єпархії Православної Церкви України.

Поки у суспільстві активно точаться дискусії проте, чи треба святкувати Різдво. Волинський Митрополит нагадав про важливу мету цього свята.

«Цей день – незважаючи на календарні стилі – розкриває зміст народження Ісуса Христа, тож для християн це одне з головних торжеств. Його треба проводити, відганяючи сумний настрій, скорботу, біль, відчай, депресію, спричинені війною. Але це празникування, звісно, має бути скромнішим у його зовнішніх, матеріальних проявах»,- йдеться у повідомленні.

За його словами, цьогоріч не варто витрачати кошти на нові святкові прикраси, адже домівки і храми можна прикрасити тими іграшками, які залишилися з минулих років. А ще - треба забути про розкішні бенкети. Ці гроші можна витрати на підтримку ЗСУ.

«Недоречно перетворювати традиційне застілля на бенкети. На заощаджені гроші добре б підтримати наших бійців. На Різдво варто робити подарунки. Але не лише дітям чи іншим родичам, а й воїнам. Саме під час таких свят, через добрі справи, можемо стати на крок ближче до перемоги»,- переконаний владика Михаїл.