В обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка готуються до прем’єри вистави «Сватання на Гончарівці». Репетиції тривали останніх півтора місяця.

Про це розповів Суспільному режисер-постановник вистави Микола Яремків.

Прем’єра вистави запланована на 17 та 18 грудня.

«Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ'яненка це – соціально-побутова комедія. Обрали цю п’єсу, каже режисер, не випадково. »Сьогодні час такий, що людям потрібне почуття гумору, радість. І тому саме ця п’єса, саме ця комедія – вона є найбільш потрібна сьогодні нашому глядачеві», – каже Микола Яремків.

У комедії написаній 1835-го року розповідається про життя та побут сільської родини Прокопа та Одарки та сватання до їхньої доньки Уляни.

Усі події вистави відбуваються у селі Гончарівка на Харківщині. Тому декорації на сцені та костюми акторів виконані в національних мотивах.

У прем’єрі задіяно вісім акторів та 20 музикантів. Артист драми Микола Семенюк грає у виставі Стецька. Говорить: його герой вчить глядачів на все у житті дивитися з позитивом, іноді навіть по-дитячому.

«Хоча він і вважається якби дурником, і трішки менш розумним, ніж інший світ, але в нього є своя своєрідність, своє бачення світу. От саме він такий в цьому світі, я вважаю, також потрібний. І дає людям побачити щось відмінне, інше», – каже актор.

«Сватання на Гончарівці» це вже четверта постановка київського режисера Миколи Яремківа у Волинському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка.