До виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення» на Волині залучили 19 людей у двох територіальних громадах – Ратнівській та Заболоттівській.

Про це повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

Ратнівська селищна рада першою в області склала перелік таких робіт, визначила місце проведення та за сприяння служби зайнятості добрала 17 безробітних й уклала відповідні договори на їх виконання.

Голова селищної ради Віталій Бірук зазначив:

– Нині чоловіки займаються облаштуванням оборонних рубежів, спостережних пунктів, блокпостів, укріплюють споруди цивільного захисту. Роботи планують закінчити до кінця року.

На теренах Заболоттівської громади вже працює двоє безробітних над першою лінією оборонних споруд. За день-другий до них долучаться ще, щоби встигнути виконати заплановане до нового року.

Як зазначило в коментарі керівництво обласного центру зайнятості, добираючи кандидатів враховували місце проживання, кваліфікацію та стан здоров’я.

Варто зауважити, що участь безробітних у суспільно корисних роботах надасть їм можливість отримувати за це більше, ніж середня допомога з безробіття.

Представники служби зайнятості вкотре наголошують, що виконавці суспільно корисних робіт виконуватимуть їх лише в межах області.