Відійшов у вічність відомий волинський скульптор, автор славнозвісного «Будинку з химерами», почесний громадянин міста Луцька Микола Головань.

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці його товариш Микола Більшевич.

«Він ще хотів пожити лише для того, щоб допрацювати своє дитя... Вічна пам'ять, Микола Микитовичу...» – написав Микола Більшевич.

Довідково.

Микола Микитович Головань народився 9 січня 1943 року в місті Луцьку.

У 28 років відкрив свою першу персональну виставку у кінотеатрі «Промінь»: скульптура, живопис, графіка.

8 років працював скульптором у Художньому фонді України та 22 роки – в художньому комбінаті. Брав участь в скульптурних пленерах у м.Луцьку «Пам’ять крізь віки» у 2001 році та садово-паркової культури у Франції 2002 року.

Руками Миколи Голованя виготовлено композиції для луцького Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, елементи дитячого містечка «Чудо», пам'ятний знак на місці захоронення розстріляних в’язнів у місті Луцьку, пам’ятники загиблим воїнам-афганцям в с.Линів Локачинського району Волинської області, пам’ятний хрест в Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви».

Приватний дім Миколи Голованя входить до ТОП-5 екстравагантних будівель України.

За вагомий внесок у розвиток естетичного і високохудожнього середовища в місті Луцьку, а також популяризацію образотворчого мистецтва скульптору Миколі Голованю рішенням Луцької міської ради від 27 липня 2016 присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька».