Луцький міськрайонний суд вирішив взяти під варту 16-річного Дмитра Рудюка, який влетів у натовп людей на Соборності та якому інкримінуватимуть ще й інші злочини. Раніше хлопець перебував під домашнім арештом.

Про це повідомляє ІА «ВолиньPost».

У пресслужбі суду розповіли, що рішення про взяття Дмитра Рудюка під варту на 60 днів без права внесення застави у четвер, 10 лютого, ухвалив суддя Ярослав Артиш.

До цього часу 16-річний винуватець ДТП перебував під цілодобовим домашнім арештом. Суд обрав йому такий запобіжний захід на 2 місяці від 14 грудня.

Нагадаємо, аварія трапилася 12 грудня, близько 14 години, на проспекті Соборності у Луцьку. Дмитро Рудюк на автомобілі Renault Megane, тікаючи від патрульних разом з друзями, влетів у людей, які переходили дорогу на регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора, після чого врізався у дерево. Після зіткнення неповнолітні керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали поліцейські з громадянами.

Окрім цього, втечу від патрульних поліцейських неповнолітні пасажири знімали під музику на відео та навіть встигали публікувати у соцмережах.

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шестеро людей: у реанімацію потрапила 39-річна лучанка Олена Коломійчук, в лікарні опинився і її 5-річний син, ще четверо жінок отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги не госпіталізовувались. 5-річний хлопчик невдовзі одужав і його виписали з лікарні, а його мама, на жаль, померла в лікарні у ніч на 2 січня.

Згодом стало відомо і про інші злочини Дмитра Рудюка. Так, раніше він вчинив розбій – застосував балончик із сльозогінним газом та відібрав iPhone.

Окрім того, хлопцеві інкримінують і угон автомобіля. Вітчим Рудюка, на чиєму автомобілі він і скоїв аварію, дав свідчення про те, що не давав йому дозволу кермувати його автомобілем. Тож такі дії хлопця правоохоронці тепер розцінюють як угон.

За повідомленням пресслужби поліції Волині, йому оголошено підозри за ч. 2 ст. 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) Кримінального кодексу України

За скоєне піділтку загрожує до 10 років позбавлення волі.