Так, у 2021 році зареєстровано 142 ДТП за участі дітей. З них – 101 автопригода із травмованими, в яких загинули 9 дітей, а ще 119 отримали травми. Загадом же у 2021 році трапилося 3 095 дорожньо-транспортних пригод.

Про це інформує відділ розшуку та опрацювання матеріалів ДТП управління патрульної поліції у Волинській області.

За січень 2022 року на Волині вже зареєстровано 8 ДТП за участю дітей, з них – 6 ДТП з травмованими, в яких 8 дітей отримали травми.

Звертаються до батьків: вчіть дітей дотримуватися правил дорожнього руху, показуйте власним прикладом, як правильно переходити дорогу на регульованих і нерегульованих пішохідних переходах.

Нагадайте дітям, що:

  • пішоходи повинні рухатися тротуарами і пішохідними доріжками, тримаючись правого боку;
  • у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати флікери;
  • перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються;
  • у разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом пішоходи повинні утриматися від переходу проїзної частини або негайно залишити її.