За 2020-2021 роки на Волині освітили 23 кілометри доріг державного значення.

Про це на своїй фейсбук-сторінці розповіли у Службі автодоріг Волинської області.

«Система зовнішнього освітлення – невід’ємна частина дорожньої інфраструктури. Освітлюючи мережу автошляхів, ми забезпечуємо комфортні та безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху в темний час доби, адже зовнішнє освітлення допомагає пішоходам і водіям правильно сприймати напрямок руху, поверхню й межі дороги, можливі перепони на ній. На автомобільних дорогах загального користування державного значення у межах Волинської області встановлено понад 91 км таких ліній. Із кожним роком ця цифра збільшується, адже при проведенні ремонтних робіт на автошляхах не лише відновлюємо дорожнє покриття, а й вживаємо заходів з підвищення рівня безпеки на них, у т.ч. за рахунок освітлення», – пишуть дорожники.

Лише за 2020-2021 роки освітлених волинських доріг стало на 23 км більше. Також у цей період освітлено 80 пішохідних переходів.

Типовий склад системи дорожнього освітлення включає опори, світильники, лампи, кабельні лінії електроживлення, а також систему обліку витрати електроенергії і захисту лінії від аварій.


Роботи, пов'язані з обслуговуванням та забезпеченням належного функціонування об'єктів зовнішнього освітлення – один із видів робіт, що виконуються у рамках експлуатаційного утримання автошляхів. Ремонтом та утриманням ліній зовнішнього освітлення, встановлених вздовж доріг державного значення Волинської області, займається ТОВ «РАУН» на умовах укладеного договору.

Упродовж минулого тижня роботи з технічного обслуговування та ремонту ліній зовнішнього освітлення проводилися на автошляхах:

  • М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін);
  • М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест);
  • Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне;
  • Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква