Лучанина, в якого на утриманні перебуває 6 неповнолітніх дітей і хвора дружина, засудили за шахрайство до 5 років 9 місяців тюрми.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду від 15 лютого.

Суд встановив, що в середині жовтня 2019 року чоловік розказав знайомому, що мусить викупити з ломбарду золото і попросив позичити 2500 доларів. Гроші взяв і не повернув.

Крім того, на початку листопада 2019 року попросив у того ж чоловіка 2 тисячі доларів нібито для того, щоб викупити з-під застави авто. Ці гроші він теж розтринькав.

Вже на початку грудня 2019 року чоловік просив грошей на лікування цивільної дружини, мовляв, їй потрібні дороговартісні ліки. Казав, що продасть квартиру і поверне всі борги. Товариш повірив йому і позичив ще 2 тисячі доларів. Насправді ж квартира, в якій він жив, не була його власністю.

Наприкінці лютого 2020 року чоловік придумав, що займеться перепродажем автомобілів. Знайомий уже не вірив у цю затію, вимагав повернути попередні борги. Тоді чоловік написав розписку, в якій  вказав предметом застави квартиру, яка насправді йому не належала. І отримав ще 6500 доларів.

Крім того, 23 березня 2020 року «бізнесмен» вигадав казочку, що хоче купити і вигідно перепродати «мерседес», а для цього йому треба 4500 доларів. Написав ще одну розписку. Гроші розтриькав і не повернув.

Загалом волинянин напозичався у знайомого у перерахунку на українську валюту 443 170 гривень.

Що цікаво, його цивільна дружина справді хвора і потребує лікування.

А ще чоловік був неодноразово засуджений. Останній раз – 22 грудня 2021 року за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом). Тоді Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 6 місяців з конфіскацією всього належного йому майна.

Обвинувачений провину визнав повністю.

Цього разу суддя Ярослав Артиш врахував попередній вирок і призначив новий – позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років 9 (дев`ять) місяців з конфіскацією всього належного йому майна.

На вирок протягом 30 днів ще може бути подана апеляційна скарга.