У Луцькому районному управлінні Нацполіції в штаті не вистачає 56 працівників. Майже щотижня працівники пишуть рапорти на звільнення.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, повідомляє ІА «Волинські новини».

Начальник Луцького районного управління поліції головного управління національної поліції у Волинській області Сергій Рудницький повідомив, що наразі штат управління налічує 508 осіб, не укомплектовано 56 штатних одиниць. За минулий рік з управління звільнилося 48 правоохоронців. Головна проблема, чому поліцейські йдуть зі служби – низька зарплата.

«Практично щотижня приходять з рапортами на звільнення. Причому це йдуть люди з досвідом, званнями, капітани і майори. Кажуть: «Я не витягую сім’ю, хочу жити чесно, не хочу потрапити в поле зору ДБР, тому їду за кордон». Середня зарплата у звичайного слідчого та оперативного працівника – 13 тисяч. У наймолодшого недосвідченого прокурора – 40», – пояснив Рудницький.

Натомість навантаження на працівників – чимале. Це й складні чергування, особливо на території обласного центру, і велика кількість кримінальних проваджень на одного слідчого. До прикладу, в середньому на одного слідчого припадає по 420 кримінальних проваджень на рік, проте є працівники, які мають по 500-600 проваджень.

Голова комісії Микола Федік зазначив: можливо, депутати напрацюють звернення до президента та уряду щодо необхідності підвищення зарплати працівникам поліції.