У Луцьку з’явився білборд, на якому супермаркет «Наш край» оригінально прорекламував себе і продукцію Roshen, яка щезає з полиць супермаркетів АТБ.

Фото оприлюднили у фейсбук-спільноті «Теревені про Луцьк».

На білборді згори – логотип «Нашого краю». Нижче написано: «У нас завжди є солодощі Roshen». Ще нижче: «Мене це тішить». А далі в стилістиці відомої мережі супермаркетів запитують: «А ТеБе?»

Дехто не зрозумів такого маркетингового ходу. Проте ті, хто читає економічні новини, належного його оцінили. Особливо тонкий тролінг.

Нагадаємо, останнім часом магазини мережі АТБ бізнесмена Геннадія Буткевича не змогли домовитися з кондитерською корпорацією Roshen Петра Порошенка та продають залишки солодощів цієї торгової марки, нову продукцію не завозять.

За повідомленням Forbes, контракт на постачання продукції Roshen до АТБ закінчився наприкінці 2021 року. І хоча АТБ була стратегічним партнером і забезпечувала велику частку продажу Roshen, переговори безрезультатно тривають уже два місяці.

Це не перша подібна ситуація «АТБ-маркету» у співпраці з великими виробниками. У 2021 році з полиць торгівельної мережі на пів року зникали напої світового гіганта Coca-Cola: «Фанта», «Кола», «Швепс», «Спрайт». Але потім повернулися.

За словами експертів, постачальникам важко ігнорувати великі обсяги замовлень мережі. Але в обмін на обсяг доводиться поступатися маржею, яка в інших мережах може бути вищою.

У Roshen стверджують, що компанія не виходитиме з переговорного процесу, але у них є й інші напрямки реалізації продукції.