У громадському транспорті Луцька працюватимуть контролери з «боді-камерами».

Про це йшла мова під час засідання виконкому міської ради, пише Волинь UA.

На засіданні виконкому затвердили «Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у пасажирському транспорті загального користування Луцької міської територіальної громади у новій редакції».

Зараз кожен перевізник у Луцьку має мати свого контролера як штатну одиницю. Що стосується служби контролю, то там має працювати 10-12 осіб. Будуть сформовані групи по контролю, які працюватимуть у різні години. На сьогодні частина пасажирів за проїзд не платить. Ми плануємо використовувати муніципалів і боді-камери для відеофіксації безбілетних порушників, – розповів начальник відділу транспорту Віктор Главічка.

Служба контролю працюватиме щоденно. До її складу увійдуть представники перевізника. До проведення контролю на транспорті, за згодою, можуть залучатися працівники виконавчих органів міської ради та підприємств, організацій (установ, закладів), що належать до комунальної власності міської територіальної громади, та/або працівники поліції, оператора електронних систем міста та Перевізника в межах їх повноважень.