Волинянин Василь Палюх із села Сошичне Камінь-Каширського району взяв участь у 12-му сезоні шоу «Голос країни» на телеканалі «1+1».

У третьому випуску, який транслювався в ефірі 6 лютого, він виконав неаполітанську пісню «'O sole mio».

До учасника на останніх секундах розвернулися аж три тренери з чотирьох: Святослав Вакарчук, Надя Дорофєєва та Олексій Потапенко (Потап).

Талановитий юнак розповів, що дуже хотів потрапити у команду Олі Полякової. Та позаяк вона не виявила бажання підтримати виконавця, той обрав тренером Потапа.

Для 22-річного Василя Палюха, за його словами, в житті є два призначення – музика та віра в Бога. Юнак навчається, нещодавно склав іспити, також він прислуговує у церкві та є дияконом.

Ще в 17-річному віці у 2016 році Василь переміг у телешоу «Караоке на Майдані», вразивши усіх виконанням пісень «Рідна мати моя» і «Любіть Україну». Слухачі накидали в його капелюх майже тисячу гривень. Зібрані гроші одинадцятикласник передав на лікування пораненого бійця.

Мама Василя Палюха Ірина розповіла, що її старший син з дев’яти років професійно займається співом. Талановитий тенор закінчив студію при училищі імені Стравінського в Луцьку, навчався у філармонії, освоїв гру на фортепіано.