Члени постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства погодили тарифи на соціальні послуги для Луцького геріатричного пансіонату.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Тарифи попередньо були погоджені департаментом соціального захисту населення ОДА. Заступниця керівника цього департаменту Оксана Гобод пояснила, що уряд зобов’язує засновників усіх комунальних закладів, які надають соціальні послуги, щороку затверджувати відповідні тарифи.

«Є потреба спільно розробити механізм затвердження тарифів на соціальні послуги, щоб встигати вчасно це робити вже на початку року, і щоб не було ніяких затримок», – зауважила вона.

Згідно із затвердженими тарифами, стаціонарний догляд одного пацієнта геріатричного пансіонату вартуватиме 11 тисяч грн на місяць, а такий же догляд із засобами особистої гігієни – трохи більше 12 тисяч гривень.

Профільною комісією також погоджено тарифи на платні послуги для Волинського обласного центру служби крові.

«Ми щороку змушені робити перерахунок тарифів, але ці ціни є лише на папері, адже ми працюємо із медичними закладами так би мовити по бартеру. Вони нам дають донорів, а ми їх забезпечуємо необхідними компонентами крові. Ми також змушені підвищувати ціни у зв’язку із підвищенням вартості комунальних послуг, витратних матеріалів та медикаментів», – пояснив т.в.о. директора комунального підприємства Юрій Кременець.

У ході розгляду цього питання начальник відділу майна Волиньради Михайло Імберовський та заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт звернулись до керівника служби крові із проханням вирішити проблему черг, у яких змушені стояти донори.

«Зверніть на це увагу і зробіть так, щоб люди не стояли на вулиці у негоду задля того, щоб здати кров. Вам треба подбати про логістику їх перебування та очікування своєї черги у приміщенні центру. Є різні варіанти вирішення цього питання», – наголосив Григорій Пустовіт.

Керівник обласного центру служби крові Юрій Кременець пообіцяв організувати цю роботу належним чином, хоча й зауважив, що черг не уникнути у випадках, коли трапляються надзвичайні ситуації або ж ДТП з постраждалими. У такі дні кількість донорів може сягати 80-90, тоді як планово щодня центр приймає 50-60 донорів.