У вівторок, 8 лютого, дорожники розпочали фрезерування зношеного дорожнього покриття дороги Р-14 на ділянці Дачне – Ківерці. Водночас проводяться роботи з розбирання 6-метрового мосту, розташованого поблизу м.Ківерці, який буде відремонтовано.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області.

У 2022 році продовжують відновлювати одну з найважливіших транспортних артерій області – регіональний автошлях Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі –Любешів – Дольськ.

Ремонтні роботи стартували на ділянці Дачне – Ківерці, протяжністю майже 5 км.

Проєктною документацією передбачено під час ремонту цієї ділянки дороги провести посилення основи та влаштувати два шари асфальту, а також виконати комплекс робіт з організації та забезпечення безпеки дорожнього руху – нанести розмітку, встановити нові дорожні знаки, бар’єрне і пішохідне огородження, влаштувати лінію зовнішнього освітлення у с.Жабка та острівці безпеки на пішохідних переходах у м.Ківерці.

Також на цьому відрізку дороги встановлять нові автопавільйони, а у межах населених пунктів прокладуть тротуарні та пішохідні доріжки.

Ремонтні роботи виконує підрядне підприємство ТзОВ «Луцькавтодор-Сервсіс».

Дорога Р-14, протяжністю 154,2 км, бере свій початок в Луцьку, і, пролягаючи територією колишніх Ківерцівського, Маневицького, Камінь-Каширського і Любешівського районів, з’єднує обласний центр Волині з пунктом пропуску «Дольськ» на українсько-білоруському кордоні. Це автошлях з високою інтенсивністю руху, у тому числі великовагових транспортних засобів.

Ремонтувати дорогу розпочали у 2020 році. Тоді відновили майже 12 км шляху на відрізках від вул. Сосюри у м.Луцьку до с.Дачне та від м.Ківерці до кінця с.Озеро.

У 2021 році ремонтом охопили ще понад 14 км дороги, із яких майже на 8 км влаштували верхній шар дорожнього покриття.

Відновлювали такі ділянки:

• 2,9 км по селищу Колки (підрядник ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс»);

• 4,1 км між населеними пунктами Озеро – Тростянець (у вирівнюючому шарі, ремонт продовжимо у 2022 році, підрядник ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс»);

• 1,5 км по селу Розничі (у вирівнюючому шарі, ремонт продовжимо у 2022 році, підрядник ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс»);

• 5,6 км на під’їзді до міжнародного пункту пропуску «Дольськ» – «Мохро» (у верхньому шарі 4,9 км, роботи продовжимо у 2022 році, підрядник ТзОВ «Волиньдорбуд»).

Окрім завершення ремонту на ділянках, які розпочали відновлювати торік, ремонтуватимуть й інші відтинки автошляху Р-14, зокрема по місту Ківерці та від перетину з автошляхом М-07 до смт. Маневичі. Також у планах 2022 року – відновлення мосту через р.Стир у селищі Колки.

Аби вберегти відновлену дорогу Р-14 від руйнування перенавантаженими транспортними засобами у нинішньому році неподалік селища Колки змонтують майданчик автоматичного габаритно-вагового контролю Weight-in-Motion (WiM).