Голова Шацької ТГ Сергій Карпук в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів про ситуацію на кордоні, робочі місця та готовність дати відсіч ворогу.

«Життя продовжується. Кордони укріплені, всі готові, консолідовані сили , тому я думаю, що готові (авт. – відбити ворожі атаки). Просимо, щоб був мир в Бога», – прокоментував голова територіальної громади.

Він також розповів, що ситуація на кордоні постійно моніториться з боку прикордонної служби. Якби були якісь рухи, було б про це вже відомо.

Сергій Карпук прокоментував наявність робочих місць: «Активно почали аграрії працювати. Розпочали роботу підприємства сільськогосподарські, сільськогосподарські виробники, які займаються ягідництвом. Як такої роботи в нас ще немає, щоб пропонувати людям, які є вимушені переселенці. Ближче би до літнього сезону  ми могли би запропонувати вакансії для працевлаштування.»

Приблизно 1100 вимушено переміщених людей приїхало на нашу територію, дехто приїхав до родичів. Частина переселенців потребує гуманітарної допомоги, вони звертаються до керівництва Шацької громади. Частині – дали контакти, де можна знайти житло.

Сергій Карпук звернувся до білорусів  в ефірі ГІТ: «Ми – за мир. Але якщо вони (білоруси) будуть виконувати злочинні накази, звичайно ми готові зустрічати, попереджую, щоб не йшли на нашу територію, бо крім відсічі і смерті тут нічого не буде. Нехай залишаються в себе вдома, хай протистоять режиму, який в них є. Тоді між нашими країнами дійсно буде мир.»