Завідувач сектору контролю за регульованими цінами головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Олег Янюк розповів в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про те, як правильно скаржитись на завищені ціни у магазинах.

«Урядом винесено постанову, якою обмежено роздрібну надбавку на ряд продуктів. Ця надбавка може становити 10% до оптової ціни. Це такий обмежений перелік продуктів, який можна назвати соціальними продуктами, зокрема, це макаронні вироби, олія, масло вершкове, молоко пастеризоване, птиця та інші продукти. Але, водночас, Урядом видано постанову, якою заборонено проведення планових і позапланових заходів. Тобто нам дозволено позапланові перевірки», — повідомив він.

Скарга споживача є причиною проведення позапланової перевірки. При цьому варто вказати адресу і назву магазину та конкретний продукт, бажано додати ще чек чи інший підтверджуючий документ. Така скарга надається письмово, можна відправити поштою, на електронну пошту чи Вайбер управління Держпродспоживслужби в області.