Незважаючи на воєнний стан і посилену роботу всіх підрозділів поліції на вулицях, правоохоронці розкривають і різні злочини, зокрема, пов’язані з наркотиками.

Співробітники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області спільно зі слідчими Луцького районного управління поліції за місцем проживання 41-річного лучанина виявили та вилучили 1,5 кг особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс, 15 рослин конопель, електроні ваги, фасувальні зіп-пакетики та мобільний телефон. Встановили, що лучанин збував наркотики на території обласного центру. Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Крім того, у гаражі 24-річного жителя Луцького району поліцейські вилучили лабораторне обладнання та речовини для виготовлення амфетаміну, 10 г психотропної речовини амфетамін, 20 г канабісу та мобільний телефон.

Вилучене направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Триває досудове розслідування.