Волонтерка з Луцька Роксолана Несторук розповіла в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про допомогу ЗСУ і українцям з окупованих територій.

Зараз волонтерство стало способом життя багатьох людей, воно займає буквально весь час, інколи навіть забуваєш про власну сім’ю, але ми розуміємо що працюємо і жертвуємо собою на благо тих, хто нас захищає, − каже луцька волонтерка Роксолана Несторук.

За весь час волонтерська діяльність жінки зазнавала змін. Спочатку вона була зосереджена на Волинський дитячий онкоцентр, потім спрямувалася на допомогу для військових на Схід, так і здобула нових товаришів(як з Волині, так і зі всіх куточків України). Спочатку повномаштабної війни Роксолана Несторук активно допомагала, адже вже була підготовлена і знала, що потребують військові та просто люди.

Те, що раніше ми робили за тиждень, сьогодні робиться за годину-дві, − розповідає волонтерка.

Основне спрямування підтримки йде на бригади та військових, які безпосередньо в гарячих точках.

Якщо є можливість, ми допомагаємо всім, хто цього потребує – це і переселенці, і люди, які до цього часу залишилися під обстрілами. Всіма можливими способами всім хто цього потребує, якщо є така можливість, то ми допомагаємо, − наголошує благодійниця.

Волонтери зараз мають більшу силу, більші можливості як це було до війни. У теперішній час вже розмилися кордони стосовно влади та інших протиріч, які були раніше. Зараз набагато більше можливостей незалежно чи ти наближений до влади, чи волонтер.

Влада мені ніколи не заважала, адже у моїх руках є своя влада, є народ який мене підтримує – це і є найбільша рушійна сила всього, і ніхто не завадить нам дійти до мети, − сказала Роксолана Несторук.

У цій благій діяльності волонтерка має підтримку, а саме команду друзів-волонтерів, де кожен спеціалізується на своїй сфері: хтось на гуманітарній допомозі, хтось на медикаментах тощо.