Настоятеля монастиря 12 апостолів Православної церкви України у місті Володимирі ігумена Трофима затримали у понеділок, 11 квітня, близько 23-ї години п’яним за кермом у Луцьку.

Відео розмови водія з поліцією оприлюднив на своїй сторінці у фейсбуці адвокат Артур Мартиросян, який був свідком затримання.

Автомобіль поліцейські зупинили на вулиці Чорновола, на повороті з вулиці Карпенка-Карого, поблизу рекреаційного комплексу «Срібні лелеки».

На відео водій, який має явні ознаки алкогольного сп'яніння, відмовляється від проходження тесту на місці, а також від експертизи в наркодиспансері.

Поліцейській склали протокол за статтею 130 КУпАП, авто вилучили на арештмайданчик.

Нагадаємо, згідно з наказом начальника Волинської ОВА Юрія Погуляйка від 26 березня, на Волині у водіїв, які сіли за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, автомобіль мають вилучити і передати на потреби ЗСУ та інших збройних формувань.

Проте водій Тарас Степанович Ханас (користувачі соцмереж упізнали в ньому настоятеля монастиря з Володимира ігумена Трофима) в розмові з поліцейськими упевнений, що завтра (12 квітня – ред.) він авто забере.

Забере?