Директор товариства «П'ятидні» Валерій Діброва дав інтерв’ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про роботу волинських аграріїв.

Він, зокрема, зазначив, що є три види зброї: інформаційна, мілітарна і третя – продовольча. Саме волинські аграрії працюють над цим, третім видом зброї.

Від того, як буде забезпечений весь світ, в тому числі і наші Збройні сили України продовольством і буде залежати успіх нашої перемоги. Уряд дав бронь не лише на висококласних спеціалістів. Він зробив систему акредитування, яка буде забезпечуватися сплатою відсотків за кредити за рахунок бюджету. Продовольча безпека не лише на Волині, а й в усій Україні буде забезпечена цілком, - наголосив Валерій Діброва.

За його словами, в цьому році буде засіватися біля 22 тисяч гектарів землі. Посівні площі цукрового буряку залишились на рівні минулого року. Єдина пересторога, яку відмітив директор товариства «П’ятидні», аби заводи зробили диверсифікацію своїх енергетичних потужностей при переробці цукру: переходили на мазут, вугілля.

Певна кількість працівників пішла на фронт, ті що лишилися повинні працювати у 2-3 рази продуктивніше. Якщо будуть повторні мобілізації, товариство готове до викликів, які стоять перед ними. Із заробітною платою проблем не виникне, адже вона стоїть на першому місці. Зараз додаткового доходу у робітників немає.

Окрім того, на думку волинського аграрія, під час військового стану компаніям не варто конкурувати один з одним. Необхідно забезпечити державу і збройні сили усім необхідним.