У минулі вихідні рятувальники ліквідували 7 пожеж у житлі та 4 пожежі в екосистемах.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

У суботу, 16 квітня,  о 00:17 до Служби «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев'яному житловому будинку в м. Камені-Каширському. О 00:25 за викликом прибули рятувальники 8 ДПРЧ. Вогонь охопив зовнішнє оздоблення однієї зі стін, поширився на вікно, перекриття. Горіння локалізували о 00:33, ліквідували – о 01:05. За попередніми даними, до пожежі призвело коротке замикання електромережі.

Потерпілих немає. Завдяки оперативним діям співробітників ДСНС вдалося врятувати будинок від знищення вогнем.

О 09:08 рятувальники 8 ДПРЧ знову виїхали за сигналом тривоги: горів дощатий навіс у приватному господарстві в м. Камені-Каширському. Пожежу, що, імовірно, трапилася через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації кормозапарника, ліквідували о 09:17.

Цієї ж доби рятувальники разом з працівниками місцевої пожежної охорони ліквідували пожежу в господарській будівлі в селі Березолуки Луцького району.

У неділю, 17 квітня, о 05:30 трапилася пожежа в п'ятиповерховому житловому будинку на вулиці Стуса в місті Нововолинську – горіла побутова техніка й хатні речі в квартирі на першому поверсі. За викликом прибули рятувальники 5 ДПРЧ у складі двох відділень. Пожежу локалізували о 05:43, ліквідували о 06:05.

За попередніми даними, до пожежі призвело коротке замикання електромережі.

Також цього ж дня рятувальники ліквідували 4 пожежі на відкритих територіях – на дачному масиві Калина та на вулиці Варшавській у Ковелі, а також у селах Піски й Коршів Луцького району. Усі ці пожежі спричинені необережним поводженням з вогнем невстановлених осіб. Фактично – зумисними підпалами сухої рослинності на відкритих територіях.