На Волині у храмі святого Великомученика Юрія Переможця міста Луцька прийняв таїнство хрещення військовослужбовець строкової служби Волинського прикордонного загону.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України у фейсбуці.

18-річний Руслан родом з Одеської області. Восени минулого року розпочав строкову службу в прикордонному відомстві. Нині виконує службові завдання в одному з прикордонних підрозділів на Волині та охороняє державний кордон з Білоруссю.

У дитинстві батьки Руслана не здійснили обряду Хрещення, тому хлопець вирішив зробити це зараз. Під час однієї із розмов з військовим капеланом прикордонник поцікавився, чи може він носити на грудях хрестик, не прийнявши при цьому таїнства. Тоді й домовилися з отцем про охрещення.

Хрещеними батьками для строковика стали військовослужбовці прикордонного загону.

«Сьогодні над Вами звершено одне з головних таїнств православної церкви. В цьому обряді людина отримує Ангела охоронця на все подальше життя. Тож нехай Господь благословляє усі Ваші добрі наміри та не полишає своєї опіки, а Ангел охоронець завжди супроводжує, оберігаючи від усіляких небезпек», – зазначив отець Миколай.