Громада храму Воскресіння Господнього, що об'єднує села Звірів, Новокотів, Олександрія, вирішила перейти до Православної церкви України.

Про це йдеться в сюжеті «12 каналу».

Парафіяльні збори у Звірові тривали в понеділок, 25 квітня, понад півтори години. Перед тим зібрали підписи за перехід. За підписалися 487 людей. Проти переходу у Звірові було 12 чоловік, в Оександрії – 3, у Новокотові – 5, каже місцева мешканка пані Валентина.

Мешканці розповідають: підписи за перехід збирали ще три роки тому, але довести справу до кінця тоді не вдалося. Через позицію настоятеля храму.

Отець Василь, який досі правив у церкві Воскресіння Господнього у Звірові, на збори не прийшов. Під час телефонної розмови сказав: ключі від храму віддасть, при інвентаризації присутнім буде.

Колись, каже пані Валентина, отець Василь і сам був не проти перейти в ПЦУ. Але змінив думку, як тільки переступив поріг своєї оселі.

«Вже був згодний. Пішов додому, переночував – там матушка такий радикал – все. На другий день приходить – ні. Отоді, як Романів переходив – і ми мали. Ні і все», – згадує пенсіонерка.

За словами пані Валентини, свого часу настоятель храму обурювався, що збір коштів на храм, оголошують без його благословіння.

«Якби я попросила у вас благословіння, їх би не було, тих грошей. То йому те треба, то йому те треба, то йому те треба. І все. Після того я впала в немилість», – розповідає пані Валентина.

А інша прихожанка, пані Марія, розповіла, що настоятель храму не вельми дбав про церкву. А всі поліпшення у храмі зроблені завдяки парафіяльній громаді.

«Де поділися липові дошки, які потрібні для ремонту тієї церкви? – запитує пенсіонерка. – Він каже, що 36 років служив у церкві. В якому занедбаному стані була та церква – бачив тільки один Господь. І якби не люди – нічого б того не було. Прикро».