Голова Підгайцівської ТГ Юрій Семенюк в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю щодо поселення переселенців та їх потреб.

У Підгайцівській ТГ нині нараховується 700 переселенців, які проживають у двох локаціях та приватних будинках. Для них забезпечено всі необхідні умови: кухня, туалет, душ. Тепер розпочали реєструватися в сільській раді ті переселенці, котрі проживають в знайомих та знімають приватні будинки.

Переміщених осіб, котрі мають професію, записують у сільській раді і при потребі їх будуть задіювати до робіт.

«Сьогодні підписав, щоб люди виходили на тендер по цих будиночках, які планується будувати в нас для переміщених. Ще раніше приходили документи з пропозиціями: подати, де є вільна земля, де можна їх посилити. Є таке направлення. І є люди, які хочуть перевезти сюди цехи, виробництво. Навіть кажуть, що в Житомирі є запакована ціла лінія, їх це цікавить», — розповів Юрій Семенюк.

Окрім того, на сайті Підгайцівської ТГ розмістили оголошення, що для всіх бажаючих, які хочуть перемістити свій бізнес на територію громади, керівництво громади посприяє: буде надано приміщення, обміняються контактами. Завдяки цьому буде організовано нові робочі місця.