Адвокат Костянтин Татарченко, котрий займається юридичним захистом Миколи Короля, колишнього очільника відділу благоустрою Підгайцівської ОТГ, розповів в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» про кримінальне провадження і відсутність складу злочину в діях його підзахисного.
Кримінальне провадження розпочато 12 квітня. 10 травня на сьогодні ми маємо — жодного повідомлення про підозри у вчиненні цього кримінального правопорушення. Вже 14 квітня відбулось незаконне затримання Миколи Короля, яке не підтверджується ані співробітниками СБУ, ані прокуратурою… Це є порушення процесуальних гарантій відповідних, а також конституційних, — повідомив Костянтин Татарченко.
Ця стаття щодо реалізації гуманітарної допомоги, отримання прибутку від цієї діяльності з’явилася на початку квітня 2022р., як наголосив Костянтин Татарченко. За його словами, усі спецслужби отримали завдання зробити показник в цій сфері діяльності.
Ми стали не що іншим як жертвою цього показника, сакральною жертвою цього показника, — заявив Костянтин Татарченко.
Купівля бронежилетів, як і касок в Україні не заборонена, повідомив адвокат. Всі ці речі були куплені за особисті кошти однією особою за межами України. Тобто ніякої гуманітарної допомоги в цьому випадку немає.
Це не перша закупівля партій цього призначення.
Тому вести мову, що хтось наживається на продажі гуманітарки: я Вам скажу, що суми, які йшли і ідуть на потреби ЗСУ, починаються від 100 тисяч гривень, — наголосив адвокат.