Немає у Камінь-Каширському районі громади, яка б не долучилася до допомоги нашим воїнам та людям, котрі через обстріли російського агресора позбавлені будь-яких засобів існування, змушені переховуватись у бомбосховищах.

Одними з перших, хто розгорнув потужний фронт із виготовлення продукції, стали віряни церкви християн євангельських у селі Седлище, - пише газета «Полісся».

Прикметно, що на волонтерській кухні тут задіяно більше ста двадцяти дітей віком від 14 років, які куховарять без примусу, а виключно з особистої ініціативи. Юні кулінари випікають різноманітні кондитерські смаколики, що можуть зберігатися довше.

Як розповів пастор релігійноі громади Петро Карпович, загалом у постраждалі від війни регіони вдалося відправити десятки тонн продовольства.

«Спочатку наші юні господині виготовляли заморожену продукцію, напівфабрикати. Але згодом ми зрозуміли, що люди, які втратили домівки, не мають води та світла, не спроможні зварити їжу. Відтак виникла потреба у виготовленні консервацій. Це, зокрема, супи, каші, тушонки. До нашого волонтерського пункту щодня приносять провізію мешканці села, маємо спонсорів, хто надає транспорт, співпрацюємо з іноземними партнерами. Гуманітарну допомогу в гарячі точки -доправляємо самостійно», - зазначив Петро Денисович.

Кілька рейсів седлищани здійснили в Київську область, а також у напрямку Луганщини. Вантажі з продовольством скерували, крім того, в найбільш постраждалі райони Харківщини.