За минулі вихідні рятувальники ліквідували 11 пожеж, з яких 8 – пожежі на відкритих територіях.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Волинській області.

У суботу, 30 квітня, рятувальники ліквідували пожежу в господарській будівлі у селі Марковичі Горохівської територіальної громади, а в Луцьку на вулиці Ківерцівській – пожежу легкового автомобіля.

У суботу бійці 1 та 2 ДПРЧ міста Луцька виїжджали на гасіння пожеж на відкритих територіях – горіло сміття у селах Жидичин, Струмівка й Полонка Луцького району. В усіх випадках пожежі трапилися через необережне поводження з вогнем громадян. У селі Жидичин встановили особу палія – Л. Сірук, 1958 р.н.

Через спалювання сухої рослинності громадянкою Т. Денисюк горіла суха трава на площі півтора гектара біля дачного масиву «Прикордонник» Литовезької територіальної громади. Пожежу приборкали рятувальники 5 ДПРЧ м. Нововолинська.

Крім того, цього ж дня працівники місцевої пожежної охорони смт Олика ліквідували горіння сухої трави на площі пів гектари у селі Дідичі Олицької територіальної громади.

У неділю, 1 травня, о 02:14 працівники 13 ДПРЧ смт Маневичі та працівники місцевої пожежної охорони села Велика Осниця ліквідували пожежу в дерев’яному житловому будинку в селі Заріччя Колківської територіальної громади. Імовірно, горіння виникло через коротке замикання електромережі.

Цього ж дня, через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб горіла суха трава на вулиці Заводській у Нововолинську та біля села Березичі Любешіваської селищної громади, а також суха трава й чагарники в урочищі Смички біля смт Стара Вижівка. Пожежі ліквідовані силами рятувальників 5, 12 та 16 ДПРЧ.