Громадянин Хмельницький (ред. — прізвище з етичних міркувань змінено) працює в Європі, щоб забезпечити велику сім’ю. Йому вдалося ввезти авто із-за кордону без доплат митнику, але конфлікт все-таки відбувся. Про це йшлося в ефірі ГІТ проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

23 травня, в 11 годині чоловік перебував на пункті пропуску в Ягодині. В авто лишилися речі: автомобільне крісло, коляска і йому погрожували повним розвантаженням авто та вимагали заплатити. Чоловік розповів, з якими погрозами звернувся до нього працівник митниці:

Якби я захотів би, то так тебе нагнув би, що тобі мало б не показалося.

Причиною такого стилю розмови громадянин Хмельницький вважає те, що він не поклав у техпаспорт автомобіля гроші: 500 гривень чи 50 євро.

 На сьогоднішній день війна – а вони бабки як брали, так і беруть, — зауважив учасник ефіру.

Речниця Волинської митниці ДФС Валентина Черниш прокоментувала в прямому ефірі ГІТ цю ситуацію.

 В українське законодавство внесене поняття викривачів корупції. Речниця Волинської митниці роз’яснила, куди і за якими номерами телефонів повідомити про факти корупції.

Тепер «викривачі корупції» можуть бути, в тому числі анонімними і вони користуються захистом держави під час їхньої участі в процесах, пов’язаних із корупцією, — роз’яснила вона.
Цей випадок: я собі вже записала достатньо для того, аби призначити внутрішнє наше розслідування і подивитися, хто і коли працював на Ягодині об 11 годині і ми ще візьмемо контакт цього чоловіка, самі перепитаємо, — підсумувала Валентина Черниш.
Не фінансуйте ось цю корупційну річечку, — закликала вона не платити митникам платежів, які не є затребуваними.