У п'ятницю, 6 травня, волинські рибоохоронці викрили грубе порушення Правил рибальства зі збитками на суму 14 705 грн. Про порушення повідомив небайдужий рибалка, який приїхав на р. Турія, поблизу с. Тойкут Ковельського району порибалити, але помітив там порушника та повідомив рибоохоронців.

Порушник здійснював вилов риби чотирма сітками та до приїзду рибпатрульних встиг виловити 4 кг водних біоресурсів, а саме: лин – 3 екз., щука – 1 екз., лящ – 1 екз., окунь – 1 екз., карась сріблястий – 1 екз., карликовий сомик – 1 екз.

Розрахунок за незаконний вилов здійснено відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» в редакції КМУ від 06.10.2021. Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину ляща становить 1 649 грн, лина – 1 598 грн, щуки – 3 468 грн, окуня – 3 162 грн, карася сріблястого – 1 581 грн, карликового сомика – 51 грн. Таким чином нараховано шкоди за порушення природоохоронного законодавства на суму 14 705 грн.

На порушника оформили адміністративний протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються до передачі в суд для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати про порушення правил рибальства за номером «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40. Одночасно нагадую, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов'язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення, – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.