Головний спеціаліст відділу транспорту департаменту інфраструктури Волинської ОВА Дмитро Горбач в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про підняття вартості на проїзд у Луцьку та області. 

У Волинській області відбувається підвищення тарифів на переїзд, як і інших областях. Ціни на проїзд у позаміському громадському транспорті вже зросли на деяких маршрутах в 1,5 рази.

Причиною чиновник назвав підвищення цін на пальне.

Зокрема, кількість оборотних рейсів зменшилась по області у зв’язку із: зменшенням пасажиропотоку, призовом багатьох водіїв у ЗСУ, а також вилученням транспортних засобів.

Разом з тим, волинські перевізники зацікавлені збільшити кількість рейсів до довоєнного рівня.

З 6 травня 2015 року місцеві органи влади не мають повноважень регулювати тарифи відповідно до постанови КМУ (прийнятої в березні 2015р.)

Щодо напрямку Луцьк-Ківерці лише 2 перевізники підняли тарифи, інші 9 — поки не повідомили Волинську ОВА.

Нині перевізники керуються своїми розрахунками.

На даний час єдиний орган, який може контролювати введення нових тарифів —це Антимонопольний комітет України. Вони (авт. — перевізники) керуються методикою, яка затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку України, розрахунки ведуться відповідно до вартості палива, пасажиропотоку, амортизації, — поінформував Дмитро Горбач.