У неділю, 19 червня працівники пожежно-рятувальних підрозділів Волинської області ліквідували 6 пожеж, що трапилися у приватному житловому секторі та на відкритих територіях.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС Волині.

Обідньої пори виникла пожежа в цегляному житловому будинку в селі Рудка-Червинська Прилісненської сільської громади. Повідомлення про пожежу надійшло на «101» о 14:05. За викликом спрямували рятувальників 12 ДПРЧ смт Любешів та працівників місцевої пожежної охорони села Тоболи.

Пожежу, що охопила електропіч, хатні речі й сягнула стелі, локалізували о 14:35, ліквідували – о 15:00.

Імовірно, вогонь виник через коротке замикання електропечі.

О 18:26 рятувальники 9 ДПРЧ м. Горохова та працівники місцевої пожежної команди с. Сенкевичівка прибули у село Вільхівка Горохівської міської громади, де горів житловий будинок. Пожежу, що виникла в житловій кімнаті, перекинулася на стіни й перекриття, локалізували о 18:38, ліквідували – о 18:53.

Імовірно, до пожежі призвела необережність чоловіка власниці під час куріння.

Цього ж дня рятувальники ліквідували пожежі в цегляних господарських спорудах в селі Морозовичі Поромівської територіальної громади та у місті Ковелі.

О 16:44 у Нововолинську рятувальники 5 ДПРЧ ліквідували загоряння очерету на площі пів гектара, що, за попередніми даними, трапилася через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.