Новозбудовані очисні споруди біля озера Світязь очікують на фінальний етап робіт, який вже мав би завершуватися, якби не російське вторгнення. Реалізацію проекту хочуть відновити.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив голова Шацької територіальної громади Сергій Карпук.

Нагадаємо, на Волині реалізовується проект «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь». Загальний бюджет проекту – 6,4 мільйона євро. Станом на жовтень минулого року він був готовий на 98%. Однак з кінця лютого проект призупинили через вторгнення російських військ в Україну.

«Проект будівництва очисних споруд на фінальній стадії. З початку вторгнення він був призупинений, не було ясності, яка ситуація. Зараз анонсується продовження. І підрядник, і замовник проводять активні дії для продовження. 98% робіт уже зроблено: мережі прокладено, обладнання встановлене. Сьогодні залишається допрацювати пусконалагоджувальні роботи, зробити електрифікацію та доставити обладнання, яке ще не поставлене», – пояснив Сергій Карпук.

Проект має завершуватися наприкінці вересня. Проте у зв’язку з подіями в країні і через вимушену паузу, додає голова громади, зараз вирішується питання продовження його до кінця року, щоб все зробити якісно, враховуючи обставини.