За минулі дві доби волинські рятувальники ліквідували 9 пожеж та здійснили чотири виїзди на аварійно-рятувальні роботи.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС Волині.

У суботу, 25 червня, трасі Ковель-Ягодин поблизу с. Довгоноси працівники ДСНС деблокували водія, затиснутого в авто унаслідок ДТП. Рятувальники за допомогою гідравлічного інструменту звільнили потерпілого та віддали до рук медиків.

Окрім цього, рятувальники загасили дві пожежі сухотрав’я у Ковельському районі. Першу поблизу кладовища у селі Погіньки, де виникло загоряння сухої трави та чагарників на площі 2,7 гектари, а другу – біля залізничних колій недалеко від села Скиби, де вигоріло 4,9 гектарів трав’яного настилу та шпал.

І ще дві пожежі сміття ліквідовані у Володимир-Волинському та Луцькому районах.

У неділю, 26 червня, виникло 3 пожежі, дві з них у житловому секторі, третя - пожежа сухої трави уздовж ковельської траси.

Так, о 1:20 ночі у селі Кияж Доросинівської СГ зайнялася дерев’яна споруда. Вже за годину пожежу приборкали працівники 3 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Волинській області та працівники місцевої пожежної охорони села Доросині.

О 16:23 у місті Ковелі зайнялася дерев’яна будівля, обшита металевим листом. Менше ніж за годину працівники 4 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Волинській області ліквідували пожежу.

В обох випадках причина пожеж встановлюється.

Ще одну пожежу сухої трави та самосіву на площі 0,4 гектари, що виникла неподалік траси Київ-Ковель-Ягодин, загасили працівники 19-ї ДПРЧ м. Ковеля.

Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.