Настоятеля  Свято-Благовіщенського храму Луцька Володимира Літвенчука, який разом із громадою вирішив перейти до Православної церкви України, відновили в Українській православній церкві Московського партріархату.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє сайт Raskolam.net

«Протоієрей Володимир Литвенчук, настоятель Свято-Благовіщенського храму м. Луцьк, заборонений у священнослужінні у травні 2022 року за ухилення у розкол, приніс покаяння. Він був відновлений в УПЦ у статусі настоятеля ставропігійної парафії Блаженнішого митрополита Київського, а не у складі Волинської єпархії. Про це повідомили наші джерела», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 травня Володимир Літвенчук оголосив, що він разом із парафіяльною громадою вирішив перейти під юрисдикцію Православної церкви України.

«Я думаю, що ми прийняли досить правильне рішення… Я з Україною, я з церквою, я з народом українським побожним, я – з військовими!» – сказав тоді в етері ГІТу о. Володимир.

Наступного дня, 16 травня, протоієрею Володимиру Літвенчуку «за ухилення в розкол, грубе порушення присяги священнослужителя» указом керуючого Волинською та Луцькою єпархією Української православної церкви Московського патріархату архієпископа Нафанаїла (Крикоти) було заборонено у священнослужінні.