У четвер, 30 червня о 09:35 до служби «101» надійшло повідомлення про пожежу на торфовищі біля села Бужанка Мар’янівської територіальної громади Луцького району. Вогонь осередками охопив угіддя площею 1,1 га.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС Волині.

На місці події зосереджені сили і засоби трьох пожежно-рятувальних підрозділів (9 ДПРЧ м. Горохова, 22 ДПРП м. Берестечка та 20 ДПРП смт Торчин), а також працівники місцевої пожежної охорони с. Бужани. Залучено 4 одиниці основної техніки, працювали 11 рятувальників та двоє працівників МПО. Пожежа локалізована. Станом на 09:00 1 липня погашено 0,6 га. Гасіння пожежі триває.

Крім того, минулої доби рятувальники ліквідували горіння сухої трави та чагарників на площі 0,9 га біля села Запілля Любомльської міської громади, загоряння посуші й чагарників на дачному масиві «Урожай» (0,15 га) на околицях Ковеля й в смт Люблинець Ковельського району (0,2 га).

Цього ж дня горіла суха трава, чагарники й очерет біля села Цміни Маневицької селищної громади. Вогонь поширився на площі 5 гектарів. Силами рятувальників 13 ДПРЧ смт Маневичі, місцевої пожежної охорони с. Цміни та вогнеборців Новочарторийського лісництва горіння ліквідоване.

Усі ці пожежі трапилися через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Фактично через ігнорування або й зумисне порушення вимог пожежної безпеки.

Рятувальники нагадують: за сухої спекотної погоди ризик виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах украй високий. Дотримуйтесь вимог пожежної безпеки під час перебування та господарювання на присадибних ділянках, у полях та на відкритих територіях. Невеликі загоряння спробуйте загасити самотужки підручними засобами, якщо ж пожежа на момент виявлення набула значних розмірів, негайно викликайте рятувальників за номером «101».