Підопічна тренерки Олени Борисюк легкоатлетка Валерія Шоломіцька з Камінь-Каширська продемонструвала блискучий результат на командному чемпіонаті зі спортивної ходьби, що минулого тижня відбувся серед юніорів у Сполучених Штатах Америки.

Про спорсменку розповідає газета «Полісся».

За словами Олени Степанівни, по-справжньому безпрецедентна подія, що відбулася за океаном, стала історичною не лише для України, а й для США. Адже це перший випадок, коли в рамках національного чемпіонату його організатори дозволили взяти участь спортсменам з іншої країни.

Валерія вкотре довела, що є однією з найсильніших скороходок світу у своїй віковій категорії. На цих змаганнях любешівка перевершила в швидкості найближчу опонентку майже на три хвилини. У підсумку перемогла срібну медалістку Анджеліку Гарріс на дистанції 10 000 метрів із часом 46:46:97.

Варто зауважити, що на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який відбувався в Омані в березні цього року, Валерія була єдиною, хто представляв Україну. Попереду в Шоломіцької виступ на чемпіонаті світу U20 у Колумбійському Калі.

На цьому демонстрація здібностей вправних вихованок Олени Борисюк на стадіоні в Американському Юджині, який менше аніж за місяць прийматиме дорослий чемпіонат світу з легкої атлетики, не завершилася. Іще одна спортсменка із Любешова, Юлія Петрик, з бігу на 1500 метрів посіла шосту сходинку чемпіонату.