Волинські поліцейські встановили осіб, причетних до пограбування громадян. Злочини були скоєнні у Луцьку та селі Благодатне на Володимирщині. Тепер правопорушникам загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Так, у середу, 20 липня, до поліції звернувся 61-річний мешканець іншої області й повідомив про пограбування. Інцидент стався в парку 900-річчя Луцька. Невідомий відкрито заволодів сумкою заявника, в якій були гроші, банківська карта, ключі та документи. Співробітники відділу кримінальної поліції та слідчо-оперативна група, що виїхала на місце, з’ясували, що до вчинення злочину причетний 27-річний лучанин.

Цього ж дня із заявою про грабіж до нововолинських поліцейських прийшов мешканець села Благодатне. У під’їзді будинку візуально знайомий шляхом ривка викрав золоту обручку чоловіка й зник.

Правоохоронці встановили грабіжника – це 34-річний раніше судимий місцевий мешканець, викрадену прикрасу він встиг здати у ювелірний магазин. Порушнику вже оголосили про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За обома фактами триває досудове розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України. Мова йде про грабіж, скоєний в умовах воєнного часу.