У Рівненській та Волинській областях збільшать кількість поліцейських нарядів та мобільних груп реагування.

Про це повідомляється в Telegram Національної поліції.

До Рівного та Луцька приїхало чимало внутрішньо переміщених осіб. Тому відповідно поліцейська присутність також має бути посилена, - цитує прес-служба голову Національної поліції Ігоря Клименка.

Він наголосив, що продовжаться профілактичні перевірки на блокпостах для виявлення можливих диверсантів чи інших кримінальних елементів.

"Під пильною увагою райони, що межують із Білоруссю. Там ми теж збільшили поліцейський контроль і ретельно реагуємо на всі отримані сигнали від населення. Бо маємо бути готовими до будь-яких варіантів розвитку подій", - додав Клименко.

Зазначимо, зараз у Рівненській області мешкає майже 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Крім того, в регіоні готові прийняти 2331 внутрішньо переміщену особу. Про це у Telegram повідомив голова ОВА Віталій Коваль. Понад 9 тис. місцевих жителів - вже дали притулок ВПО. Помешкання безкоштовно надають як у маленьких селах, так і в містах.

«Гаряча лінія»: 0362 400 100, 098 505 83 25. За відсутності зв'язку звертатись за адресою: вул. Словацького, 1 (2 поверх), ГУ Національної соціальної сервісної служби України у Рівненській області.

Лише у Луцьку зареєструвалося понад 15 тисяч вимушених переселенців, але їхня кількість зростає.

«Гаряча лінія» для розміщення вимушено переміщених осіб: (0332) 778 211; (0332) 284 185. Луцьк, проспект Волі, 4а.