У Камінь-Каширській громаді при комунальній установі «Центр надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради» ще минулого року створили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Однак поки тривав процес освоєння коштів із державного бюджету на створення усіх умов для безпечного та комфортного перебування осіб, що постраждали від домашнього насилля, повноцінно працювати він не міг. Втім тепер, після завершення облаштування «кризової кімнати», його робота має налагодитися в повній мірі, - пише газета «Полісся».

Тож минулого тижня денний центр був офіційно відкритий за участю голови Камінь-Каширської районної військової адміністрації Ольги Ващук, голови Камінь-Каширської районної ради Віктора Суса, голови Камінь-Каширської міської ради Віктора Пася, які пересвідчилися у належній підготовці служби до роботи.

«Для створення потрібних умов ми отримали більш як пів мільйона гривень субвенції з державного бюджету. Всі вони були використані на здійснення ремонту, підведення комунікацій, умеблювання кімнати, яка слугуватиме прихистком для жертв домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Тепер маємо по суті повноцінну однокімнатну квартиру із усіма зручностями, окремою кухнею та ванною кімнатою, де постраждалі від домашніх тиранів зможуть перебувати до 10 днів, у разі кризової ситуації – до 20 днів. А розміститися тут без проблем може чотири особи», — зазначає директор центру надання соціальних послуг Віктор Мисік.

До речі, у «кризову кімнату» влаштовують на підставі особистого звернення постраждалої особи безпосередньо у денний центр. Можна також звернутися до поліції або центру надання соціальних послуг Камінь-Каширської територіальної громади, які допоможуть заявнику/заявниці підготувати документи, необхідні для поселення до центру. Право на це мають повнолітні особи (жертви домашнього насилля), а в окремих випадках і неповнолітні, також діти разом з матір’ю/батьком або особою, яка їх замінює.

«Працює у денному центрі соціально-психологічної допомоги психолог. Тож крім прихистку постраждалі від домашнього насилля можуть також отримати психологічну допомогу. А також соціальну, правову та ще низку соціальних послуг на основі оцінки їх потреб та індивідуального підходу до особи з урахуванням віку, статі, стану здоров’я та соціального становища», — додає Віктор Володимирович.