У Луцьку працівники Департаменту муніципальної варти вилучають товар у людей, які здійснюють незаконну торгівлю з автомобілів та тротуарів.

Про це розповіла Суспільному інспекторка Оксана Матрунчик.

У середу, 6 липня інспектори працювали біля автостанції №1, де волиняни та жителі інших областей продавали сільгосппродукцію на автостоянці.

У двох чоловіків, які приїхали з селища Млинів на Рівненщині, вилучили декілька мішків картоплі. Городину вони продавали з багажника авто на дорозі біля ринку.

Заборонено здійснювати торгівлю з рук у дворах, на вулицях, площах, санкція статті передбачає штраф від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією, – розповіла Суспільному старша інспекторка муніципальної варти Оксана Матрунчик.

Дехто з продавців, до яких підходили інспектори, пояснювали, що місця на ринку їм не знайшлося, тому вони були змушені торгувати на стоянці чи поруч із дорогою.

Поряд із Луцькою автостанцією, де виявили незаконну торгівлю, є два ринки: «Варшавський» та «Пасаж». Чи є вільні місця для торгівлі Суспільне запитало у контролера ринку «Пасаж».

Відведений цілий ряд під торгівлю сільгосппродукцією, там є завжди вільні місця. Якщо немає, то просяться торгувати біля магазинів підприємців, люди дозволяють, бо розуміють, що це не легка праця, навіть назбирати це відро чорниць, – каже Василь Панасюк.

Після оформлення документів про вилучення товару, який незаконно продавали, у частини торговців, решта продавців згорнули торгівлю на парковці. Зі слів інспекторки Оксани Матрунчик – матеріали про порушення передадуть до суду. Товари тривалого зберігання, які вилучають в торгівців, передадуть на потреби ЗСУ.