Війна неабияк вплинула на усі аспекти колишнього мирного життя. Деякі сфери діяльності довелося повністю змінювати, аби хоч якось відповідати новим викликам сучасності, що постали перед нами у цей нелегкий час. Освітній процес теж зазнав суттєвих перетворень.

Цьогоріч випускники шкіл замість ЗНО складали національний мультипредметний тест (НМТ), що являє собою іспит лише з трьох базових предметів – математики, історії України і української мови. Загалом НМТ тричі «на відмінно» в Україні склали 375 учасників, серед яких є й наші випускниці Марія та Софія, - пише газета Полісся.

Як розповідають дівчата, хороший результат не був для них великою несподіванкою, адже до тесту готувалися як слід, а тому були точно впевнені у своїх знаннях.

«Складати іспит було не так важко, як страшно. Усе в новинку. Ніхто не знав, як це буде проходити, що це взагалі таке, як працюватиме комп’ютер. Готувалась до мультипредметного тесту здебільшого сама, але разом із тим зверталась за допомогою до вчителів з мого ліцею. Звичайно, без хвилювання не обійшлося, та я дуже вдячна всім, хто вірив, наставляв і мотивував. Це спільна робота, пророблена протягом 2 років», – ділиться своїми спогадами Марія Кошель.

До того ж, своєчасна підтримка з боку рідних та плідна праця вчителів щоразу додавала наснаги та мотивації рухатися у потрібному напрямку. Дівчата кажуть, що максимального результату вдалося досягнути лише завдяки систематичній підготовці.

«В останній тиждень перед НМТ я проходила дуже багато тестів з усіх предметів. Думаю, це і зіграло ключову роль. Адже за весь час підготовки вже напрацювався певний «механізм», який і допоміг швидше опанувати себе та приступити до виконання завдань на іспиті», – розповідає Софія Левчук.

Що ж до майбутніх професій, то Марійка чітко бачить себе у дипломатії. Випускниця планує вступати на міжнародні відносини, бо неабияк хоче бути потрібною своїй країні у такий нелегкий час. А от Софійка роздумує над вступом до механіко-математичного факультету у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Тож ми зичимо дівчатам великого успіху і бажаємо великої удачі у будь-яких починаннях!