На майбутньому стінописі художники Павло Москаль та Максим Плотніков уже додали нових барв. Тепер Нововолинську лікарню прикрашатиме мурал, де зображені герої сучасності – військові, лікарі, а також фермери.

Майстри своєї справи створюють красу другий місяць, аби вона милувала око пацієнтам та нагадувала мешканцям про важливість різних професій, які попри важкі події працюють та допомагають людям, - пише Буг.

Як розповіли художники, стінопис планують завершити до кінця місяця. Проте, терміни залежать від погодних умов.

“На муралі будуть фермери, військові та медики – усі хто йде до Перемоги на своєму фронті. Створення стінопису трохи затягнулося через непогоду, але ми сподіваємось найближчим часом ви вже зможете побачити результат нашої праці”, – зазначив художник.

Хлопці завершили малювати фельдшера та карету швидкої допомоги, залишилось закінчити роботу над зображенням акушера та хірурга. Навколо головних постатей – фермери та ЗСУ на тлі поля маків.

Даний ескіз створювала викладачка Нововолинського центру професійно-технічної освіти Світлана Войтович, яка нещодавно завершила роботу над муралом у Будятичах.

“Мені надійшла пропозиція взяти участь в створенні муралу. У цьому мені дуже допомагає Максим – художник з Харкова. Ми тривалий час обирали ескіз і у цьому нам дуже допомогла художниця, викладачка Нововолинського центру професійно-технічної освіти Світлана Войтович”, – додає Павло Москаль.

Художники приїхали до Нововолинська з інших міст України після запровадження воєнного стану. Максим Плотніков прибув з Харківської області, спільно зі Світланою Войтович уже створював мурал «Повернення».

Павло Москаль навчався у Нововолинському ліцеї №5, з початку військових дій художник повернувся з навчання у Житомирі до Нововолинська. Хлопець неодноразово організував благодійні аукціони та лотереї, кошти з яких ішли на допомогу ЗСУ.