Де юридичний аспект, де складений протокол, — поставив риторичні питання в ефірі ГІТ лучанин, автор петиції про ліквідацію департаменту муніципальної варти у Луцьку Валентин Мамосюк.

За 4 дні петиція набрала 357 підписів, що означає, що вона буде розглянута міською радою.

З петицією можна ознайомитися за посиланням: https://petition.e-dem.ua/lutsk/Petit...   

«Скандал навколо вилучення працівниками муніципальної варти в стареньких пенсіонерів: бабусь, дідусів різної городини і цього краму, який вони продавали, — тобто просто це вже остання крапля, ніби живемо в паралельних реальностях», — сказав лучанин.

Луцький міський голова Ігор Поліщук відреагував на ситуацію наступним чином: звернувся до керівника муніципальної варти Юлії Сиротинської, якщо людина відмовляється віддати свій товар, то муніципали мали б цей товар купити, приміром, за 100грн. Інше питання: чи має можливість муніципальна варта це фінансувати.

Автор петиції вважає, що мова йде про те, що людина, якщо виростила щось, повинна мати можливість продати свою продукцію, як у Євросоюзі.

 «Чого хочу я — щоб це було хоча би на слуху, тому що діяльність департаменту муніципальної варти, вона є скандальною протягом всього періоду її існування і не кожне місто в Україні має таку службу. Якщо вони вилучають майно в бабусь, назвемо це так. Де юридичний аспект, де складений протокол, на підставі чого, де якась фіксація цього», — висловив свою позицію Валентин Мамосюк.