Дизайнерська фірма показала проєкт реновації старого елеварора на Вишкові у Луцьку, який був збудований ще у 1937 році за проєктом Тадеуша Яна Красінського.

Над цим проєктом архітектори і дизайнери працювали до 24 лютого, наразі він заморожений у зв'язку з повномасштабною війною, йдеться на сторінці архітектурно-дизайнерського бюро «Leo D'uk Design» у фейсбуці.

За цим проєктом реновації, об’єкт мав набути функції готелю зі всіма супутніми опціями: ресторану, лобі-бару, двома конференц-залами та невеличким тренажерним залом зі спа.

Також об’єкт розташований на березі старої заплави річки Стир, по якій у часи функціонування елеватора доставляли на баржах зерно. Зараз основне русло змінило свою траєкторію, а ця частина річки в запущеному стані. Тому в рамках проеєту ревіталізації планувалося розчистити це русло та облагородити берег, облаштувавши доступ до води.

«Проєкт мав би велике значення для розвитку міста, його туристичної та бізнесової привабливості. Тому віримо, що після нашої перемоги проєкт відновиться і вдасться втілити все заплановане», – пишуть на сторінці «Leo D'uk Design».