На Волині уродженця росії судили за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.

Відповідний вирок ухвалив Іваничівський районний суд Волинської області.

Як вбачається із вироку, у квітні 2022 року чоловік знайшов 116 патронів калібру 7,62 міліметра та стартовий пістолет марки ZORAKI калібром 9 міліметрів. Знайдене приніс додому, де переробив пістолет у вогнепальний.

У травні він знайшов ще один патрон калібру 7,62 міліметра, а також речовину, схожу на порох, та предмет, схожий на артилерійський снаряд.

Поліцейські виявили та вилучили зброю та боєприпаси 4 червня.

Експертиза встановила, що патрони – 1943 року випуску, однак, придатні до стрільби, тож є боєприпасами. Придатним до стрільби визнали й пістолет, перероблений зі стартового.

А предмет, схожий на снаряд, дійсно виявився бронебійно-трасуючим снарядом німецького виробництва та визнаний боєприпасом.

Ще один патрон виявився боєприпасом до пістолета «Токарев ТТ». Експертиза також підтвердила, що вилучений порошок виявився порохом вагою 25,4 грама.

Таким чином чоловіка обвинувачували у незаконному придбанні, перенесені та зберіганні вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Обвинувачений вину визнав та щиро розкаявся.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 4 роки умовно з іспитовим строком 2 роки.

Нагадаємо, що поліцейські вилучили у жителя Володимира пістолет. Його направили на дослідження. За незаконне поводження зі зброєю волинянину загрожувало до семи років позбавлення волі.

Фото ілюстративне