До України зі Швеції прибуде 4 військових автомобілі, що завдяки вмонтованим генераторам, відновлюватимуть електроенергію на об'єктах, які найбільше цього потребуватимуть.

Про шведську допомогу, яку незабаром має прибути до України, написав у фейсбуці волонтер благодійного фонду «Доброта» та директор департаменту інфраструктури Волинської ОВА Назар Романюк.

У коментарі виданню ВСН він розповів, що автомобілі, оснащені великими і потужними генераторами для відновлення електропостачання для великих приміщени чи об'єктів критичної інфраструктури.

«Це військова техніка, у яку вмонтовані мобільні генератори. Вони можуть відновлювати електропостачання об'єктам інфраструктири, що потребують цього прямо зараз. Наприклад, зникло світло у якійсь лікарні - вони можуть під'їхати і попрацювати до моменту відновлення світла, поїхавши згодом на інший об'єкт», - пояснює Романюк.

Як повідомляється, до Україна прибуде чотири таких автомобілі. Один з них буде працювати на території Волинської області на базі ДСНС, один - на Київщині: Ірпінь, Бучу тощо і два з підвищеною прохідністю будуть на звільнених українських територіях, де це зараз найнеобхідніше.

За словами Назара Романюка, вже завтра, 17 січня, вони будуть у Луцьку, а післязавтра - на Київщині.