Медики Волинського центру екстреної медичної допомоги повернулися із деокупованих територій Херсонщини. Там працювали десять днів.

Після кількаденного відпочинку бригада вже заступила на перше чергування, – розповів Суспільному фельдшер Тарас Кузьменко.

Водій, двоє фельдшерів та лікар працювали на Херсонщині із 6 січня. З собою у поїздку брали багато ліків, бо під час окупації медпослуги для місцевих були недоступні.

Тарас Кузьменко каже, коли запитали, хто хоче поїхати на Херсонщину, – погодився не вагаючись. Медиків вразила розруха в деокупованих селах, яку після себе лишили російські війська

«Їдеш і поле, пшениця й ракети стирчать: одна, друга, третя», – пригадує фельдшер.

За 10 днів медики оглянули понад 40 дітей, їхали з подарунками для малечі. Тарас Кузьменко каже: місцеві розповіли, що російські солдати крали все, навіть іграшки у дітей.

«Найважче було працювати з дітьми: вони розказували такі жахливі речі.... дитині п'ять років, а такого набачилася», – каже Тарас Кузьменко.

У відрядженні волинські медики жили у місцевій лікарні. «Що найбільше вразило, то, що люди з березня й донині без світла живуть, без газу, готують їсти на вогнищі, але вони оптимістично налаштовані і впевнені, що Україна переможе і тільки так», – говорить ще один фельдшер бригади Олександр Романюк.

Лікар Олександр Бучинський пригадує: жителі Херсонщини повсякчас дивувалися, що медики до них приїхали аж із Луцька. До деяких сіл бригада діставалася годинами.

Бригада, яка повернулася, вже третя з Волині, яка їздила працювати на деокуповані території Херсонщини.