У Ковелі на базі ЦРЛ відкрили Центр психологічної реабілітації.

Про це повідомили в Ковельському МТМО.

«Питання ментального здоров’я людей в умовах війни набуло неабиякого значення, і потреба в отриманні психологічної допомоги зростає. Тому докладаємо максимум зусиль, аби пацієнти отримували не лише якісні медичні послуги, а й почувалися у безпеці, знали, що про них піклуються», – йдеться в повідомленні.

Фахівці Центру допомагають адаптуватися до нових реалій життя, надають безплатну психологічну підтримку військовослужбовцям, учасникам АТО/ООС, членам їхніх сімей та сімей загиблих (померлих) бійців, внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії, та іншим категоріям населення.

У Центрі працює мультидисциплінарна команда у складі психіатра, психотерапевта, психолога та медичної сестри. Послуги пацієнтам надають амбулаторно за індивідуальними програмами реабілітації.

Лікарі акцентують: про потребу у допомозі фахівця може свідчити емоційний стан: тривожність, страх, спалахи гніву та агресії, перевага негативних думок, апатія і байдужість, втрата інтересу до життя, відчуття самотності, депресія.

Можливі зміни й у поведінці людини: порушення сну, втрата апетиту і ваги, зловживання алкоголем, сексуальна дисфункція, підвищена конфліктність.

Потрапити на прийом до спеціалістів Центру психологічної реабілітації можна за електронним скеруванням від сімейного чи профільного лікаря.