Вироби чотирнадцятилітньої Ангеліни Нивчик із Теклине, що на Камінь-Каширщині, не лише практичні у щоденному побуті, а й можуть стати сувеніром для друзів чи близької людини. 

Про дівчинку пише газета Полісся.

Ангеліна розпочала свій невеличкий бізнес із виготовлення затребуваної нині продукції не випадково. В Україні через пошкодження енергетичної інфраструктури рашистами часто вимикають світло, тож втілювати ідею в реальність узялася приблизно місяць тому. За невеликий проміжок часу свічки ручної роботи знайшли покупців з усієї Волині.

«Для виготовлення свічки можна обирати бджолиний, кокосовий, соєвий віск, однак я зупинилася виключно на бджолиному, — розповідає Ангеліна Нивчик про справу, яка поволі переростає у хобі. — Медовий аромат розноситься по всьому дому, створюючи відчуття магії. І ця атмосфера ще більше додає бажання творити. Тато замовляє готові листи воску. Далі, заручившись його допомогою, ріжу віск на смужки, тоді нагріваю до певної температури, а в середину пласта вставляю джгут із натуральної лляної нитки. Штучна нитка може створювати кіптяву при горінні, а з тим і неприємний запах. Розмір підганяю під бажані параметри виробу. Наприклад, свічка завдовжки 20 сантиметрів та діаметром у 2,6 сантиметра може горіти більше п’яти годин», —розкриває технологічні етапи виготовлення продукції юна майстриня.

Без запалених свічок важко уявити святкування новорічно-різдвяних празників. Вони здавна є символами домашнього затишку, тепла та романтики.

Як відомо, 2023 рік пройде під знаком чорного водяного кролика, а ця тваринка любить усе натуральне. Тому, освоївши ремесло із виготовлення свічок, Ангеліна застосувала їх у створенні святкових композицій. Додавши гілочки хвої, декорацію закріпила на сосновій колодці. Прикрасити виріб можна різноманітними оздобами на власний смак.

Такі композиції можуть стати відмінним подарунком для друзів чи близької людини.